Ellen's afslank-site

 

U kijkt naar: http://ellenharing.oldeman.net

Tussenstand op 27 januari 2005:
gewicht: 63,5 kilo afgevallen (nog 9 kilo te gaan)

omtrek borst: - 28 cm.
omtrek taille: - 37 cm.
omtrek buik: - 46 cm.
omtrek bovenbeen: - 28 cm.
omtrek bovenarm: - 15 cm.
Mijn vetpercentage is gedaald van 47,4 % naar 27,7 %.

Links: begonnen met afslanken op 4 juni 2002.
Rechts: Een tussenstand op 22 november 2003: 60,5 kilo afgevallen.

Klik hier voor meer foto's.

 

Op 4 juni 2002 ben ik begonnen met het gebruik van Herbalife producten om te proberen mijn overtollige kilo's kwijt te raken. Ik ben mijn hele leven al te zwaar geweest, maar vooral de laaste 10 jaar liep het echt de spuigaten uit.
Ik heb al veel manieren geprobeerd om af te vallen (het bijhouden van calorieën en punten, brooddieet, bezoek aan diëtiste, Weight Watchers, enz.), maar uiteindelijk werd ik er altijd ontzettend humeurig van, omdat ik de hele dag liep te denken wat ik wel en niet mocht eten.

Herbalife producten zijn anders. De shakes, die je ontbijt en lunch vervangen, zijn lekker en vullen behoorlijk. De tussendoortjes (drinkbouillon, soepstengels, appel-kaneel rijstwafels, Herbalife chocolade reep, ontbijtkoek), die je mag hebben, zijn ook prima.

Vooral aan het volgende merk ik dat ik al zo veel kilo's kwijt ben en gezonder ben gaan leven:
- de trap in mijn huis, die niet meer zo kraakt als ik er op loop,
- de handdoek, die ik na het douchen weer helemaal om me heen kan slaan,
- ik kan weer bij het dashboard kastje in de auto, terwijl ik met autogordel om achter het stuur zit,
- ik kan weer gemakkelijker op een stoel met armleuningen zitten,
- het sporten gaat gemakkelijk, want ik hoef minder kilo's mee te slepen en er zit minder in de weg,
- in augustus 2002 kon tijdens het kamperen de rits van mijn mummie-slaapzak nog niet helemaal dicht en 2 maanden later wel,
- ik beweeg me gemakkelijker in een kleiner tentje,
- het klittenband van mijn zomerschoenen schiet niet meer los tijdens het lopen,
- ik pas weer in een kampeerstoeltje, zonder zere dijen van de armleuningen te krijgen, die in mijn bovenbenen priemden,
- de verstelbare armleuningen van een kampeerstoeltje of tuinstoel schieten niet meer los door mijn bovenbenen, die er altijd tegen aan kwamen,
- ik kan een trap op lopen zonder daarna buiten adem te zijn.
- mijn trouwring kon ik altijd wel afdoen, maar mijn verlovingsring (droeg ik ook nog altijd) kon ik ongeveer al 5 jaar niet meer af doen. Nu dus wel weer !
- ik kan weer op mijn knieën op de grond zitten. Voordat ik met Herbalife productenbegon, hield ik dat maar een paar minuten vol, want dan had ik het idee dat het vel van mijn benen open zou knappen,
- voordat ik afslanken begon, kon de achteruitkijkspiegel in de auto altijd in dezelfde stand staan als mijn man of ik achter het stuur kroop. Toen ik al flink wat afgevallen was en ik in de auto stapte, terwijl mijn man de auto daarvoor had gebruikt, moest ik de achteruitkijkspiegel lager zetten: mijn kont was dunner geworden, dus ik zit nu lager !
- mijn bh schoot na een paar maanden shaken wel eens los, want ik moest er aan wennen dat ik niet meer de laatste rij haakjes gebruikte. Tegenwoordig draag ik bh's van 2 maten kleiner.
- mijn horloge hing steeds losser om mijn pols, dus ik heb er in december 2002 toch maar 2 schakeltjes tussen uit laten halen, in april 2003 moesten er al weer 2 schakeltjes verdwijnen, in augustus heb ik er weer 1 schakeltje tussen uit laten halen en in oktober weer 1 schakeltje,
- ik kan weer met mijn knieën over elkaar zitten,
- als ik fiets, komen mijn knieën niet meer tegen de handvaten van mijn stuur, omdat mijn benen en knieën minder breed zijn en
- ik kan mijn armen nu op de armleuningen van mijn bureaustoel leggen, omdat ik nu meer naar achteren op de zitting van mijn stoel kan zitten,
- ik ben al van kledingmaat 56 naar 42 gegaan (december 2003),
- bij het aquajoggen moest ik na bijna een jaar shaken mijn ringen afdoen, want anders gleden ze af in het water (maart 2003),
- ik kan de veters van mijn schoenen weer gemakkelijker strikken, omdat mijn buik veel minder in de weg zit,
- het tuinieren gaat veel gemakkelijker,
- ik kan weer ontspannen in kleine kuipstoeltjes zitten zonder mezelf er in te moeten proppen,
- mannen kijken weer naar mij,
- ik heb geen last meer van de warmte (juni 2003),
- ik voel me veel fitter en kan veel meer doen, dan toen ik nog zo zwaar was,

Ik wil nog wat meer afvallen, maar de Herbalife producten bevallen me prima en bovendien krijg ik veel steun van iedereen in mijn omgeving.

Voordat ik begon met afslanken, sportte ik al 3 x per week, maar sinds oktober 2002 sportte ik 4 x per week: 3 x fitness en 1 x aquajogging in de hoop geen vel over te houden als ik bij mijn streefgewicht in de buurt kom
In februari 2004 ben ik weer teruggegaan naar "maar" 2 x per week sporten, omdat ik wel erg weinig tijd overhield voor andere dingen en ook omdat ik overdag een baan heb en natuurlijk mijn huishouden met al mijn katten moet laten draaien. Inmiddels ben ik tijdelijk gestopt met sporten (oktober 2004), omdat ik een aantal maanden geen tijd genoeg heb en andere bezigheden heb.
Ook heb ik 4 jaar lang om de week op zondagmorgen als vrijwilliger in een dierenasiel gewerkt en maakte ik daar de hokken en kattenbakken schoon en gaf ik de katten eten en medicijnen.
Met dit werk op zondagmorgen ben ik in het najaar van het jaar 2000 begonnen. Eerst elke zondag, maar sinds het voorjaar van 2003 op 3 zondagen per maand en sinds het najaar van 2003 op 2 zondagen per maand. In oktober 2004 moest ik daar ook mee stoppen door het gebrek aan tijd.

In september 2002 hebben mijn man en ik 2 weken gekampeerd in Spanje en toen ben ik ook gewoon doorgegaan met het vervangen van ontbijt en lunch door Herbalife-shakes. Daarom had ik ook de staafmixer bij de kampeerspullen gestopt en kon ik daar ook mijn favoriete chocolade-banaan-shake maken. 's Avonds kookte ik meestal zelf, net als thuis.
Een paar keer mocht ik van mezelf een stokbroodje of chocolade croissant als lunch, maar dat bleek toch lang niet zo lekker te zijn als ik dacht. Ik had dat natuurlijk in gedachten veel te veel op zitten te hemelen !
Voor mijn gevoel heb ik daar meer dan genoeg gegeten, vooral omdat we ook een paar keer uitgebreid uit eten zijn geweest, maar na die 2 weken vakantie was ik toch 1 kilo afgevallen.

In november 2002 ben ik een week op vakantie geweest naar Engeland. De meeste dagen nam ik maar 1 shake (zoals ik zou doen als ik mijn streefgewicht had bereikt), dronk elke dag minstens 2 liter water en de Herbalife kruidenthee en nam mijn kruidentabletten zoals thuis. Ik logeerde bij mijn vriendin en at gewoon met het gezin mee (behalve dus het ontbijt). We hebben zelfs 2 x pizza gegeten en hebben ook nog een keer bij MacDonald's gegeten.
Toen ik na een week thuis kwam en op de weegschaal ging staan, bleek inderdaad dat ik nog hetzelfde gewicht had !

De Kerstdagen en Oudejaarsavonden blijken niet echt een probleem. Het extra gewicht dat ik op die dagen in 2002 en 2003 ben aangekomen, is er binnen een paar dagen al weer af.
Op andere feesten kan ik me aardig inhouden en drink ik "gewoon" nog meer water dan anders. Het eten en drinken dat ik dan nog extra neem, heeft geen grote invloed op mijn gewicht.

Herbalife is niet alleen een middel om af te vallen, maar het is in principe gewoon goede voeding, waar alles in zit wat je lichaam nodig heeft.

Steeds nieuwe kleren kopen, tijdens deze periode van afvallen, zou een dure aangelegenheid zijn, maar gelukkig krijg ik veel tweedehandskleding van andere mensen en heeft mijn moeder af en toe een broek voor me nauwer gemaakt !
Pas toen ik 55 kilo kwijt was, ben ik zelf af en toe nieuwe kleren gaan kopen, omdat ik er toen wel aan toe was en omdat ik toen ook in echt leuke en goedkope kleding begon te passen.

Vanaf het moment dat ik met Herbalife producten begon, heb ik bijna steeds dezelfde producten gebruikt en dat zijn de volgende:
- alle producten uit het Ultimate Programma (toen nog F1 shakepoeder, F2 vezel-en kruidentabletten, F3 Cell-u-Loss, Cell Nutrition en kruidendrank) aangevuld met
- F4,
- de Groene en Beige tabletten / Thermo Complete
- Herbalifeline,
- Proteïnerepen.

Na een maand of 8 ben ik de volgende producten ook (tijdelijk) gaan gebruiken:
- Body Contouring Creme en Body Buffing Scrub voor mijn huid,
- Proteïne poeder,
- Rose Ox,
- Vitaminen en Mineralen,
- Aloë Vera sap en
- Themojectics gele tabletten.

Klik hier voor mijn dagprogramma.

Mijn eerste streefgewicht heb ik in oktober 2003 bereikt en nu ga ik door voor mijn uiteindelijke streefgewicht.
Daarna verwacht ik niet dat ik met Herbalife producten kan stoppen en zal ik overgaan op het onderhoudsprogramma van Herbalife.
Dat betekent dat je nog maar 1 shake per dag neemt, in plaats van 2, en 1 broodmaaltijd neemt en het gewone avondeten.
Een andere mogelijkheid is een paar dagen per week nog 2 shakes op een dag en op de andere dagen in plaats van de 2 shakes wel 2 gewone broodmaaltijden.

Voor vragen kun je mij mailen:

 

Schrijf een bericht in het gastenboek. Bekijk hier mijn gastenboek.

 

Meer dan 30 kilo afvallen met Herbalife

    Lid worden van Meer dan 30 kilo afvallen met Herbalife    
 MSN Groepen

Herbalife

Bodyshaping

Happy Zone Products

The 100 Pound Club

Herbalife buttons

Mijn eigen favorieten/Herbalife

Herbalife Gezond Gewicht Club

Herbalife Startkabel

Herbalife Almere